Kertbe rohant a tréler – kigyulladt kamion

Kisunyom – Rakományának egy részével együtt kigyulladt az az autókat szállító tréler, ami egy családi ház kertjébe rohant be szerdán kora hajnalban a Vas megyei Kisunyomban.

A kamion két sofőrje könnyű sérüléseket szenvedett.

A baleset szerdán hajnalban, a Vas megyei településen átmenő 86-os úton történt. Egy autókat szállító cseh tréler ismeretlen okból leszaladt az úttestről, és egy árkon keresztül, egy családi ház kerítését áttörve a ház kertjében állt meg – mondta el a Független Hírügynökségnek Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

A tréler felborult és kigyulladt. A platón lévő nyolc autó szétszóródott az utcán és a kertben, kettő közülük szintén lángra kapott. A tűzoltók rövid idő alatt elkezdték a mentést, de a kamion fülkéje így is teljesen kiégett. A kamion leszakította az elektromos vezetéket is. A két sofőr könnyebben sérült meg a balesetben – mondta el Dobson Tibor.

A kamion csak a ház kerítését törte szét, az épületben nem esett kár. A ház idős tulajdonosnője nem volt otthon a balesetkor. A 86-os főút Kisunyomon átvezető szakaszát lezárták, az autók a mellékutcákon keresztül kerülhetnek. A mentés a kora reggeli órákban is tart, gondoskodni kell ugyanis a szétszóródott kocsik összeszedéséről és a roncsok elszállításáról is – tette hozzá a szóvivő.