KERÉKPÁR: Megszűnik a Discovery Channel csapata

Az amerikai Discovery Channel kerékpárcsapata a 2007-es kerékpáros szezon végén feloszlik, miután a csapatnak nem sikerült új támogatót találnia. Ezt a Discovery belga menedzsere, Johan Bruyneel mondta az egyik belga televízió pénteki adásában.

“Beszéltem az összes lehetséges szponzor-jelölttel, de a sportág jelenlegi helyzetében senki nem akar részesedést vállalni” – mondta Bruyneel a VRT belga televíziónak. A menedzser egyúttal bejelentette visszavonulását is.

A Discovery Channel és jogelődje, a US Postal kerékpárcsapata a legutóbbi kilenc Tour de France-ból nyolcat megnyert, ráadásul 1999 és 2005 között zsinórban hetet Lance Armstronggal. A 2007-es francia körversenyen is Discovery kerekese, Alberto Contador végzett az élen.

“A Tour-on elért sikerek miatt nem volt könnyű ezt a döntést meghozni” – mondta Bill Stapleton a csapat általános igazgatója, majd hozzátette, hogy ez a csapat volt a legsikeresebb a sportág történelmében.

A csapat társtulajdonosa, és egyben korábbi legsikeresebb versenyzője, Lance Armstrong úgy fogalmazott, hogy nem ez volt a csapat utolsó szerepvállalása ebben a sportágban, de egy-két dolgon változtatni kell, mielőtt újra színre lépnek.

A Discovery Channel csapata az idény minden további Pro Tour versenyén rajthoz áll, és az utolsó nagy viadalon, a spanyol körversenyen is elindulnak.

A Tour de France idei győztesét, Alberto Contadort meglepte a döntés.