Kerítéssel kerítették el a korábbi parkolót Miskolcon

Akt.:
Még nem tudni, mi épül a helyére
Még nem tudni, mi épül a helyére - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Mint arról korábban beszámoltunk, a Kis-Hunyad és Dayka Gábor utca sarkán álló belvárosi parkoló január első napjaiban került ki a fizetős körből, akkor ingyenessé vált a parkolás a területen.

Az öröm nem tartott sokáig, hiszen alig egy hét múlva el is kordonozták azt. Január végén aztán újból változás történt, ismét sárga zónás fizetős parkoló lett a két utca sarkán álló terület. Ekkor a polgármesteri hivatal úgy tájékoztatta portálunkat: a parkolási szolgáltatás a magántulajdonban lévő területen rövid ideig azért szünetelt, mert az önkormányzat bérleti szerződése lejárt, azonban két hét alatt meg tudtak állapodni a tulajdonossal.

Így is maradt a helyzet egészen április közepéig, amikor az önkormányzat újabb közleményt adott ki. Eszerint „az okmányirodával szemben lévő zúzalékos felületű parkoló április 19-től nem része a miskolci önkormányzat által üzemeltetett városi parkolási területeknek. Mint írták: a magántulajdonban lévő terület használatára az önkormányzat és a tulajdonos között kötött megállapodás április 18-án járt le, ezt követően a terület további használatának jellegéről a tulajdonos rendelkezik.”

Fotó: Ádám János Fotó: Ádám János ©

Az elmúlt napokban a korábbi parkolót kerítéssel vették körbe. Egyelőre nem tudni pontosan, a terület gazdájának mik a tervei, viszont az interneten található egy látványterv, mely egy irodaházat ábrázol ezen a területen.

Amennyiben további információhoz jutunk a témával kapcsolatban, az ügyre vissza­térünk.

– ÉM –