Kerítésre alakították a bűnszervezetet

Akt.:
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Miskolc – Német rendőrök is segítettek a lányokat futtató banda elfogásában.

Új büntetőügy tárgyalását kezdi meg kedden a Miskolci Járásbíróság V. I. ZS. és hét társa ellen 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett kerítés és más bűncselekmények miatt.

A vádirat szerint a vádlottak megállapodtak, hogy prostituáltak futtatásával foglalkoznak. Lányokat szerveztek be „prostitúciós tevékenység” ellátására, akik általában keresetük felét adták le a vádlottak részére. A banda felosztotta a szerepeket egymás között: ketten irányító, felügyeleti tevékenységet láttak el, egyvalaki a tényleges munkavégzést felügyelte, míg másikuk a lányok mindennapi szükségleteiről gondoskodott.

Tizenkilenc futtatott nő

Az így kialakult rendszerben a vádlottak 2005 és 2014 között mindösszesen 19 nő prostituáltként történő munkavégzéséhez járultak hozzá Magyarországon és külföldön: Németországban, Ausztriában és Svájcban. A vádirat szerint ez az üzletszerű, valamint a bűnszervezetben elkövetést is megalapozhatja.

A német hatóságokkal összehangolt akció keretében a vádlottakat Magyarországon, illetve Németországban fogták el.

ÉM-SZBVideó: Prostituáltak futtatása miatt javasol vádemelést a rendőrség

Budapest/Miskolc – Németországban dolgoztattak prostituáltként lányokat egy bűnszervezet tagjai, akik ellen most fejezte be a nyomozást és vádemelést javasol a rendőrség. A gyanúsítottaknak a prostitúcióból legalább 380 millió forint bevételük származott – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kedden a rendőrség honlapján.

Újabb borsodi futtatók rendőrkézen

Miskolc, Csernely, Berlin – Berlinbe vitték a nőket, ahol prostituáltként dolgoztatták őket.

 
hirdetés
hirdet�s