Kerítés állította meg az ittas sofőrt Sajóörösön

Akt.:
Kerítés állította meg az ittas sofőrt Sajóörösön
Miskolc, Sajóörös, Sajószentpéter – A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2017. április 23-án két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt.

A 26-os számú főúton 2017. április 23-án 15 óra 30 perc körül Sajószentpéter felől Miskolc irányába közlekedett gyalog egy 65 éves miskolci férfi az osztott pályás úton. A gyalogos az elválasztó felezővonalon haladt, amikor egy tehergépkocsi kikerülte a belső sávban, de a mögötte haladó lengyel állampolgár az általa vezetett tehergépjárművel már nem tudta elkerülni az ütközést és a gépkocsi bal oldali visszapillantó tükrével elütötte a férfit. A baleset során a gyalogos súlyos lábsérülést szenvedett.

01

 

Sajóörös belterületén 2017. április 23-án 14 óra 30 perckor a Jókai úton Sajószöged irányából a Fő út irányába közlekedett egy 25 éves sajószögedi lakos gépkocsijával. A sofőr azonban járműve sebességét nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg és ennek következtében járművével az úttestről lehaladt és a füves területen lévő beton tuskónak, majd egy ingatlan beton kerítésének ütközött. A balesetet követően a sofőr elhagyta a helyszínt és otthonába távozott. A férfit a rendőrök elfogták és mivel a nála alkalmazott alkoholszonda elszíneződött további vizsgálatokra – könnyű sérüléseinek orvosi ellátását követően- előállították.

08

A fenti eseteken túlmenően anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset három esetben jutott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tudomására.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy aki a vezetés megkezdése előtt alkoholt, vagy más bódító hatású szert fogyaszt elfogadhatatlan kockázatot vállal és mások életét is veszélyezteti.

Vigyázzunk egymásra, hiszen mindenkit hazavárnak!

-Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság-