Keresztutat jártak Szendrőládon

Keresztutat jártak Szendrőládon
Szendrőlád – Szendrőládon indultak útnak a résztvevők, hogy Jézus kálvária útját, azaz a Keresztutat bejárják tizennégy állomáson keresztül, Jézus kínszenvedésének és keresztrefeszítésének emlékére. Ebben az évben ez a nap márciu 30-ra esett.

A menet (melyben mind a római-, és görög katolikus, valamint a református felekezet tagjai is képviseltetik magukat) a Szent Kamill Idősek Otthonától indult (itt volt az első állomás), majd végig haladt a falu több pontján megjelölt állomásokon és végül a szendrőládi Kecskés-dombon nyolc évvel ezelőtt felállított keresztnél ért véget (itt van a 14. állomás).
A hagyományoknak megfelelően állomástól-állomásig más-más csoport (római-, görög-, és református egyházközségek képviselői, Rózsafüzér Társulat tagjai, Cursilliósmozgalom tagjai, Kamilliánus mozgalom tagjai, Népfőiskolai Egyesület tagjai, az önkormányzat képviselő testülete és dolgozói, cigány kisebbségi önkormányzat képviselői, hittan tanításban résztvevő gyermekek, Idősek Klubjának tagjai, Nyugdíjasklub tagjai) viszi a keresztet.
Évről évre nő a résztvevők száma, amely nagy boldogsággal tölti a szervezőket.

KT