Keresztúriak, ha találkoznak

Akt.:
Keresztúriak, ha találkoznak
Keresztúriak, ha találkoznak
Sajókeresztúr – A Kárpát-medence Keresztúr nevű településeinek nemzetközi találkozójának előrendezvényét tartották meg csütörtökön Sajókeresztúron.

Mint Kollár Miklós, a község polgármestere munkatársunknak elmondta, olyan településekről érkeztek gyerekek, amelyek neve Keresztúrra végződik. A gyerekek egy ügyességi versenyen vettek részt, melyre hivatalos volt Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár is, aki végül személyesen nem tudott jelen lenni, de levélben üdvözölte a rendezvény résztvevőit.

A Keresztúr Nevű Települések Szövetségének megalakulása végső soron a 2000-es bodrogi árvíznek köszönhető: ekkor vette fel egymással a kapcsolatot Balatonkeresztúr és Bodrogkeresztúr. A két Keresztúron élők számára hamar világossá vált, milyen sok hasonlóság van otthonuk között, és állandó kapcsolat alakult ki, melyet kibővítettek a Kárpát-medence összes Keresztúr nevű településével. Azóta is évente találkoznak a keresztúriak, a gyakran országhatárokon átnyúló testvértelepülési kapcsolatból pedig mindannyian profitálnak.

ÉM