Keresztelő, negyven évesen

Keresztelő, negyven évesen
Miskolc – Csütörtöktől Generali Aréna néven működik tovább a Miskolc Városi Szabadidőközpont.&nbsp&nbsp

Három esztendős megállapodást írt alá az intézmény és a biztosító társaság vezetése – hangzott el a csütörtökön délután azon a sajtótájékoztatón, amelyen a keresztelőt bejelentették. A kontraktus értelmében a biztosító a futamidő alatt nyolc számjegyű, úgynevezett alapdíjat fizet, továbbá egyéb (például természetbeni, vagy a káresemények esetén kiemelt) szolgáltatást nyújt, s a pénzből még az idén felújítják a sportcsarnok küzdőterét (parkettáját).

Az eseményen szó volt a fennállásának negyven esztendős évfordulóját ünneplő komplexum tervezett rendezvényeiről is. A csúcspontot a Magyarország – Franciaország nemzetek közötti ökölvívó mérkőzés jelentheti – ha elnyerik a rendezés jogát, továbbá a száz esztendős DVTK-val karöltve bált és gálát is terveznek.

Ők mondták

Káli Sándor, Miskolc polgármestere: „Az önkormányzati intézményeik olyan helyzetben vannak, hogy tevékenységükbe szponzorokat kell bevonniuk. Nincs ez másként a gazdagabb országokban sem, gondoljunk csak a müncheni arénára.”

Dr. Szatmáry-Antal Tamás, a Szabadidőközpont igazgatója: „Remélem, hogy a megállapodás az együttműködés kezdetét jelenti és kapcsolatunk gyümölcsöző lesz.”

Sinkó Ferenc, a Generali-Providencia Biztosító Zrt. ügyvezető igazgatója: „Felkaroltuk az ötletet, mert valljuk: manapság színvonalas sportlétesítményekre van szükség.”

Egri István, a „kistestvér” létesítményvezetője: „Szeretnénk, ha előbb-utóbb a Jégcsarnok is nevet kapna.”

Nézze meg a videókat: