Keressük Kazincbarcika legszebb konyhakertjeit!

Keressük Kazincbarcika legszebb konyhakertjeit!
Keressük Kazincbarcika legszebb konyhakertjeit!
Kazincbarcika – Idén Kazincbarcika városa is csatlakozott egy nagyszerű országos kezdeményezéshez, a „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei” elnevezésű országos programhoz.

A versenyt idén már negyedik alkalommal hirdették meg; ötletgazdája Kovács Szilvia, karcagi alpolgármester.

A program elsődleges célja, hogy arra ösztönözze a lakosságot, hogy saját, rokonai, vagy barátai udvarán, kertjében alakítson ki konyhakertet, rendszeresen gondozza azt, termesszen benne maga és családja számára minél több konyhakerti zöldséget, gyümölcsöt.

A kezdeményezéshez idén első alkalommal csatlakozott Kazincbarcika, ahol a Városszépítő Egyesület szervezésében óriási hagyománya van a városszépítésnek, a különböző lakossági és közösségi akcióknak a zöldterületek kezelése, gondozása, szépítése tárgykörében.

A helyi programot az egyesület és az önkormányzat közösen hirdette meg, s a versenyre május 29-éig lehet nevezni. Különleges feltétel nincs, csupán az, hogy a jelentkező rendelkezzen megművelt balkonnal, kerttel, udvarral vagy telekkel. Az országos pályázathoz igazodva a verseny hét kategóriában zajlik és nemcsak magánszemélyek, hanem intézmények, munkahelyek, óvodák, iskolák, egyéb közösségek jelentkezését is várják. A helyi díjazás mellett a legszebb konyhakertek az országos versenyben is megméretésre kerülnek. A részletes versenyfelhívást Kazincbarcika város weboldalán, a KVTV képújságjában és számos médiafelületen megtalálják.

– Göndör Judit, önkormányzati szóvivő, kommunikációs tanácsadó, Kazincbarcika –