Keresik az új rendészeti szerv munkatársait Kazincbarcikán

Keresik az új rendészeti szerv munkatársait Kazincbarcikán
Keresik az új rendészeti szerv munkatársait Kazincbarcikán
Kazincbarcika – Önkormányzati rendészeti szerv alakul Kazincbarcikán, miután április 14-ei rendkívüli ülésén erről döntött a város képviselő-testülete.

Kazincbarcikán közös akaratként fogalmazódott meg, hogy tovább kell javítani a város közbiztonságát, s egy közterület-felügyeleti, mezőőri, halőri, valamint a térfigyelő rendszer felügyeleti feladatait ellátó szervezetet kell létre hozni.

Mint a téma kapcsán Szitka Péter polgármester elmondta: a 38 fősre tervezett szervezet a helyi polgármesteri hivatal részeként működik majd, az álláshelyekre így a kazincbarcikai hivatal pályázatot írt ki.

Eszerint május 8-áig várják mindazon legalább középfokú végzettséggel rendelkező magyar állampolgárok jelentkezését, akik kedvet éreznek a rendészeti kötelékben való munkához. Fontos információ, hogy azon pályázók anyagát is újra várja az önkormányzat, akik korábban városőrnek jelentkeztek.

A részletes rendészeti állásfelhívás a város portáljáról letölthető.

A polgármester kihangsúlyozta: a rendészeti szerv létrejöttével az önkormányzat 38 új munkahelyet teremt, mely nagy öröm a munkanélküliséggel sújtott régióban, illetve az új állásokhoz kötődően a lakosság biztonságérzete javítható, ami szintén nagyon fontos cél Kazincbarcikán.

– Göndör Judit, önkormányzati szóvivő, kommunikációs tanácsadó, Kazincbarcika –

Címkék: