Keresik az ország legjobb angolul beszélő szónokait

Angol nyelvű retorikaversenyt hiredetett magyar diákoknak a BBC Entertainment és az English Speaking Union (ESU). Csütörtöktől március 1-ig lehet jelentkezni az interneten. A szervezők célja, hogy a versenyzők rutint szerezzenek az idegen nyelvű előadásban, és így a későbbiekben akár nemzetközi karriert is befuthassanak. Bővebb tájékoztatás a www.singlish.hu oldalon található.

A szervezők tájékoztatása szerint a beszélt angol nyelv iránti érdeklődés felkeltését célzó retorikaverseny kiváló lehetőséget kínál a diákoknak angol nyelvi készségeik fejlesztésére. A BBC Entertainment és az ESU közös szervezésében zajló retorikaversenyen a diákok nemcsak angol nyelvtudásukat fejleszthetik, hanem magabiztosságra is szert tehetnek, így sikerrel folytathatnak külföldi tanulmányokat vagy nemzetközi karriert futhatnak be.

A versenyre 16 és 20 év közötti, nappali rendszerű iskolai oktatásban tanulók jelentkezhetnek március 1-ig. A diákokat a téma-megközelítés, valamint a kifejezés- és az előadásmód alapján értékelik. A versenyzők az április 16-i országos középdöntők és döntő előtt több helyi elődöntőn mérik össze tudásukat. A győztes és a második helyezett továbbjut az English Speaking Union nemzetközi retorikaversenyére, melyet május 23-a és 28-a között Londonban rendeznek.

A versenyről bővebb információ a www.singlish.hu weblapon található.Sporthírek