Keresik az egyik demonstráló afgán feleségének támadóit

Továbbra is keresik a rendõrök azt a két férfit, akik tavaly õsszel Budapesten vallási hovatartozása miatt támadtak meg egy nõt.

A bomberdzsekis támadók egy késsel próbálták hasba szúrni áldozatukat, de annak táskája felfogta a kés pengéjét. A nõt azért támadhatták meg, mert egy afgán férfihez ment feleségül, és részt vettek a Szent István Bazilikában tartott, menekült afgánokért tartott tavaly januári demonstrációban.

A Budapesti Rendõr-fõkapitányság tájékoztatása szerint a két férfi október 7-én késõ este, a III. kerületi Ráby Mátyás és Kert sor utca keresztezõdésénél lévõ parkban állította meg a nõt. Egyikük megütötte, majd befogta a száját és azt mondta neki: “Kussolj, büdös afgán, mert a férjed lesz a következõ, takarodjatok!” A másik ekkor megmarkolta a nõ ruháját, és egy késsel felé szúrt. A kés a hasához tartott táskát és a benne lévõ pénztárcát is keresztülszúrta, de az áldozat testét nem érte el. A támadók ruhája az áldozat szerint egyforma volt: kívül fekete, belül narancssárga bomberdzsekit, fekete oldalzsebes nadrágot, fekete bakancsot viseltek. A rendõrség közösség tagja elleni erõszak miatt keresi õket.

A Független Hírügynökség értesülése szerint a nõ magyar származású, korábban egy afgán férfihez ment feleségül, és felvette annak vallását is. Úgy tudni, a nõ férje részt vett az afgán menekültek tavaly januári Szent István Bazilikában tartott demonstrációjában, majd az asszony az egyik televíziónak interjút is adott.