Keresik a miskolci halott csecsemő édesanyját

Akt.:
Keresik a miskolci halott csecsemő édesanyját
Keresik a miskolci halott csecsemő édesanyját - © Fotó: minap.hu
Miskolc – Egy, a napokban szült nőt keres a rendőrség, akinek halott csecsemőjét Miskolc egyik utcájában találták meg.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettessel szemben.

Élve született meg

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába augusztus 26-án az esti órákban érkezett lakossági bejelentés egy Miskolcon, a papírgyár környékén talált elhunyt újszülött gyermekről. Az elrendelt nyomozásban beszerzett elsődleges orvosszakértői-vélemény szerint a fiúcsecsemő élve született.

Az anya is veszélyben lehet

Az anya – jelen információk szerint – orvosi ellátásért ezidáig nem jelentkezett, azonban a szülés után előfordulható komplikációk miatt az ő egészségi állapota is veszélyben lehet.

A rendőrség kéri, hogy aki ismer olyan nőt, aki a napokban szült vagy testalkata várandósságára utalt és az már szülés utáni állapotát mutatja, de gyermeke nincs vele, továbbá a szüléshez kapcsolható orvosi, egészségügyi segítséget, ellátást kér/t/, abban részesül/t/ jelentkezzen személyesen a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán (3527 Miskolc, Zsolcai kapu 32. szám), vagy munkaidőben hívja a 46/514-500/21-79-es telefonszámon az ügy előadóját.

Megőrzik a névtelenséget

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja a 06-46/514-506-os telefonszámon, továbbá a 107-es vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámok a nap 24 órájában fogadják a bejelentők hívásait. Névtelenség megőrzése mellett is bejelentés tehető az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs.: 8-16, p.: 8-13).

A rendőrség a bejelentő személyét bizalmasan kezeli.

ÉM
hirdetés


hirdet�s