Keresik a fegyveres Kockát

Pénteken már elfogták, de azután szabadon engedték azt a férfit, akirõl a hétvégén kiderült: fõvárosi lakása tele van éles lõfegyverekkel. A férfit pénteken Nyíregyháza közelében, kommandósok fogták el, drog és egy gázpisztoly, illetve kés volt nála. a férfi elfogása után szabadlábon védekezhetett, de közben a fõvárosi lakásában is házkutatást tartottak a rendõrök, akkor került elõ az arzenál, a férfi viszont eltûnt. A Kocka becenevû férfit országos elfogatóparancs alapján keresik a rendõrök.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság tájékoztatása szerint a 35 éves férfit kommandósok fogták el pénteken, Nyíregyháza környékén. Valamivel több mint 21 gramm amfetamin származék, egy kibiztosított gázpisztoly és kés volt nála. Nem tartották azonban bent, szabadlábon védekezhetett.

Távollétében azonban házkutatást tartottak budapesti lakásán is. Ott éles lõfegyvereket, lõszert és különbözõ szúró-vágó eszközöket találtak a rendõrök. A férfi eltûnt, ellene kedden országos elfogatóparancsot adtak ki.

Horváth Zsolt 35 éves, beceneve Kocka. Körülbelül 175 centiméter magas, erõs testalkatú férfi. A rendõrség nagy erõkkel keresi a veszélyes férfit, felhívásukban azt kérik, hogy aki tudja, hol van, azonnal hívja a 107-es vagy 112-es segélyhívót.