Keresik a diszkrimináció-mentes munkahelyeket

Sokszínű és diszkrimináció-mentes munkahelyeket keres az ENSZ Munkaügyi Szervezetének (ILO) magyarországi regionális irodája. Olyan cégek jelentkezését várják, amelyek példamutató gyakorlatot alkalmaznak hátrányos helyzetű társadalmi csoportok foglalkoztatására. A pályázat beadási határideje május 15.

Az ENSZ Munkaügyi Szervezetének (ILO) magyarországi regionális irodája olyan vállalkozásoknak írt ki pályázatot, amelyek példamutató gyakorlatot vezettek be .például romák, fogyatékosok, fiatal pályakezdők, kisgyermekes anyák és nyugdíj előtt álló munkavállalók foglalkoztatására. A tapasztalatok szerint a kontinensen egyre több vállalat ismeri fel a sokszínű munkaerő alkalmazásában rejlő gazdasági előnyöket, és tesz erőfeszítéseket ennek a megvalósításáért. A projekt célja, hogy a Magyarországon és a régióban működő vállalkozások megosszák egymással a munkahelyi esélyegyenlőségre vonatkozó, előremutató intézkedéseiket, és ezeket mások is átvegyék – mondta a Független Hírügynökségnek Kardos Katalin, az ILO magyarországi regionális irodájának projektvezetője.

A cégeknek május 15-ig egy kérdőívre kell válaszolniuk amelyet a www.ilo.org/budapest című oldalról lehet elérni. A kérdőívet úgy állították össze, hogy egyben segítsen a cégeknek az esélyegyenlőségi terveikkel és fenntarthatósági jelentéseikkel kapcsolatos kérdések végiggondolásában is. A projektben résztvevő cégek a ” Sokszínű és befogadó munkahely vállalati nagykövetei” lesznek, és az ILO elismerő oklevéllel jutalmazza őket június második felében. A beérkező válaszokból egy tanulmánykötet is készül, amely közzéteszi a példamutató vállalati gyakorlatokat.