Keresik a buszfoglalókat

Az interneten is közzétette a rendőrség a felvételeket azokról a tüntetőkről, akik még az október 23-i zavargások idején több buszt is elfoglaltak vagy csak láthatták a történteket. A nyomozók tömegközlekedési jármű hatalomba kerítése miatt indították meg az eljárást, gyanúsított egyelőre nincs.

Október 23-án délután a Bajcsy-Zsilinszky úton először a BKV egyik 15-ös autóbuszát állították le többen, a sofőrt pedig megfenyegették és azt követelték tőle, hogy szálljon le. A vezető ezt meg is tette, így a tüntetők feljutottak a buszra. A járművet nem indították el, de le sem akartak szállni, csak később a tömegoszlatás hatására menekültek el. A buszfoglalás után nem sokkal a közelben két trolit is leállítottak a tüntetők, a vezetőktől már azt kérték, hogy hajtsanak a Bajcsy-Zsilinszky útra és ott akadályozzák a rendőrök mozgását. Az egyik sofőr a fenyegetés hatására behajtott a kereszteződésbe és ott leállította a buszt.

Az ügyet vizsgáló Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a rendőrség honlapján több fényképet is közzétett az esetről és várják azok jelentkezését, akik látták a történteket – olvasható az NNI közleményében.