Kerékpárút, körforgalom, intermodális csomópont Mezőkövesden

Sok a biciklis a térségben
Sok a biciklis a térségben - © Fotók: TB
Mezőkövesd – Kerékpárút épül Mezőkövesd és Bükkzsérc között, s jelentős közlekedési fejlesztések lesznek Mezőkövesden.

Tállai András, a térség ország­gyűlési képviselője elmondta, 1,7 milliárd forintból készül el egy húsz kilométeres kerékpárút, a városban áthelyezik az autóbusz-állomást, illetve körforgalommá építik át a Mátyás király út és a Széchenyi út kereszteződését.

Dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere kifejtette, a város és Bogács között szeretnének közvilágítást is a kerékpárútra. A térséget csomagként kell ajánlani a turisták számára, az Eger–Miskolc kerékpárút pedig több település értékeit is segít feltárni. A város régi vágya is teljesül, 21. századi közlekedési rendet alakítanak ki. Az utasbarát intermodális csomópont építésén kívül új buszöblöket is építettek, építenek.

file6yee6ncqj6p1e433uh97_650

Csendes Péter, Cserépfalu polgármestere elmondta, az önkormányzat rendelkezik kerékpár-kölcsönzővel, de sokan saját biciklit hoznak. A bicikliút segít, hogy a nevezetességeket biztonságosan megközelíthessék, jelenleg veszélyes közlekedni Mezőkövesd felé.

Csendesné Farkas Edit, Bogács polgármestere kifejtette: a községből sokan biciklivel járnak dolgozni Mezőkövesdre. Ha megépül az Eger–Miskolc kerékpárút, Bogácson egy kerékpáros centrum létesül, bízik abban, új célközönséget sikerül majd megszólítani.

file6yee6npfpyu1hj0ee7v5_650

Vasas Csaba, Bükkzsérc polgármestere szerint a kerékpáros turizmus mindegyik településnek új lehetőséget jelent, erősítik egymást. Bükk­zsércen korábban voltak versenyek, a pálya most is megvan, a későbbiekben is lehet majd sportolni.

– ÉM-TB –