Helyi közélet

2008.05.28. 16:01

Miskolc is indul a Nemzeti Vágtán

<p>Miskolc - Miskolc is indul a hétvégén, Budapesten a Hősök terén rendezendő Nemzeti Vágtán. Az esemény célja, hogy a Nemzeti lovas hagyományokat felelevenítse, új tartalommal gazdagítsa, és egy nagyszabású kulturális fesztivált hozzon létre.</p>

Miskolc is indul a hétvégén, Budapesten a Hősök terén rendezendő Nemzeti Vágtán. Az esemény célja, hogy a Nemzeti lovas hagyományokat felelevenítse, új tartalommal gazdagítsa, és egy nagyszabású kulturális fesztivált hozzon létre. A Nemzeti Vágta a magyar tradíciókra épülő történelmi hangulatú lovasverseny, mely ilyen formán egyszerre hagyományőrző, és hagyományteremtő országos kulturális esemény. A programra 96 város és település jelentkezett. A Nemzeti Vágtán induló lovak 16 futamban mérik össze erejüket.

Miskolc a 10. futamban indítja lovát, Izsák, Kalocsa, Nagyvárad, Szerencs, és Zamárdi versenytársak mellett. Városunkat a Németh Ildikó tulajdonában lévő „Nexus” nevű, 4 éves, pej mén képviseli, és Fejes Lajos zsoké lovagolja. Fejes Lajos 1992-től versenyszerűen lovagol, és a ma 32 éves fiatalember több verseny díját tudhatja magáénak, így a Szent István díjat, az elmúlt esztendőben pedig a Lovasegyleti díj tulajdonosa lett. 

További információ a Nemzeti Vágtáról. www.nemzetivagta.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában