Kerékpáros balesetek Borsodban, vigyázzunk gyermekeinkre!

Akt.:
Kerékpáros balesetek Borsodban, vigyázzunk gyermekeinkre!
Kerékpáros balesetek Borsodban, vigyázzunk gyermekeinkre! - © Fotó: police.hu
Miskolc – Több kerékpáros baleset is történt Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain a rövid hétvége alatt. Egy tragédiával és egy súlyos sérülésekkel járó balesetben gyerekek voltak az érintettek. Mindenki felkészült?

A tavaszi időszakban megváltozik a közlekedés környezeti struktúrája, többek között az utakon megjelennek a motorosok, kerékpárosok. Ez utóbbi esetben a gyerekek is a közlekedés szerves részévé vállnak, ezért is fontos, hogy mindenki felkészüljön. A gépjárművezetők számítsanak az egy nyomtávon haladó járművekre. A kerékpárosok, motorosok pedig tudják a rájuk vonatkozó közlekedési szabályokat.

kerekparbaleset-1

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya kéri a szülőket, hogy a balesetek elkerülése érdekében gyermekeiket készítsék fel a szabályos és biztonságos közlekedés alapvető szabályaira.

kerekparbaleset-2

Miskolcon, a Miskolctapolcai úton, április 22-én 16 óra körül egy 13 éves kislány a kijelölt kerékpárúton közlekedett, amikor előzés közben nekiment egy másik biciklisnek, aki elesett és súlyos sérüléseket szenvedett.

kerekparbaleset-3

A másik esetben egy 10 éves kislány április 21-én Ónodon, az úttest másik oldalára akart hirtelen átjutni, de mindeközben egy tehergépkocsi elsodorta a kerékpárost. A bicikli csomagtartóján utazó 9 éves kisfiú a balesetben olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítás közben az életét veszítette.

Baleset-megelőzési tanácsok kerékpárosoknak

A kerékpárosok járművezetőként vesznek részt a közlekedésben, így a közlekedési szabályokat nekik is maradéktalanul be kell tartaniuk. Fontos, ha van kerékpárút, akkor ott kell haladniuk. Amennyiben kerékpárút nincsen, és az úttest kerékpáros közlekedésre alkalmatlan, a kerékpárosok a gyalogosok közlekedésének zavarása nélkül közlekedhetnek a járdán is.

img_1074

Amennyiben a kijelölt gyalogos átkelőhelyen szeretnének átmenni, akkor le kell szállniuk a kerékpárról, és azt tolva kell átmenniük az út túloldalára.

A kerékpároknak is meg kell felelniük bizonyos műszaki feltételeknek: a megfelelő világítás, jól működő fékek, biztonságos kormányberendezés, egyéb láthatóságot segítő eszközök nélkül a közlekedés nem biztonságos. Tudni kell azt is, hogy a kerékpárosnak biztonságos vezetésre képes állapotban kell lennie.

ÉM


Fekete hétvége a magyar utakon, kilencen meghaltak
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az elmúlt 72 órában a rendőrök 186 személyi sérüléses közúti balesetnél intézkedtek. 9 ember meghalt, 52 súlyos, 125 könnyű sérülést szenvedett. A szolgálatot ellátó állomány összesen 537 személyt fogott el, közülük 120 főt az ellenük érvényben lévő kör...

Egy kisfiú vesztette életét a balesetben Ónodon
Miskolc, Ónod - A teherautó elsodorta az elé kanyarodó kerékpárt a fiatalokkal. Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt szombaton Ónodon. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján április 21-én 9 óra 40 perckor Ónod felől Muhi irányába közlekedett egy kistehergépjármű, ami elé hirtelen ...

Ónod – Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt Ónodon szombaton délelőtt. Egy 9 éves gyerek veszítette életét a balesetben. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2018. április 21-én 9 óra 40 perckor Ónod felől Muhi irányába közlekedett egy kistehergépjármű, ami elé hirtelen kikanyar...