Kerékpár Eb – Filutás Viktor 17. lett a 40 kilométeres pontversenyben

Glasgow – Filutás Viktor a 17. helyen végzett a 40 kilométeres pontversenyben a glasgow-i pályakerékpáros Európa-bajnokságon vasárnap.

A 160 körös futam során tíz körönként sprintre került sor, és az első három helyezett minden alkalommal pontot kapott, illetve a lekörözésért is jártak pontok.

Filutás eleinte igyekezett tartani a lépést a 18 fős mezőny első felével, később hátrébb szorult, és arra kellett figyelnie, hogy ne szakadjon le, így nem volt sok esélye a pontszerzésre. A mezőnyben egyedüliként ő nem szerzett pontot, de nem került körhátrányba, és végül az utolsó előtti, 17. helyen végzett, mert a szlovák Andrej Strmiska a lekörözések miatt -40 ponttal zárt.

Az élbolyban a szám 2015-ös győztese, a lengyel Wojciech Pszczolarski hamar átvette a vezetést, és magabiztos versenyzéssel nyert.

A 22 éves magyar kerékpárosnak ez volt az első felnőtt világversenye, idén nyáron még az augusztus végén sorra kerülő svájci U23-as Európa-bajnokságon szerepel.
Szalontay Sándor vasárnap délelőtt a sprint versenyszám nyolcaddöntőjében búcsúzott, és végül a 15. helyen zárt, kedden pedig keirinben indul. Lovassy Krisztián szombaton omniumban 16., pénteken a 15 km-es scratch-ben 18. lett.

Skócia multisport Európa-bajnokságnak ad otthont: a kerékpáron kívül az evezés, a vizes sportágak, a golf, a triatlon és a torna kontinensviadalát is megrendezik Glasgow-ban és környékén.

Eredmények:

pályakerékpár:
férfiak:
40 kilométeres pontverseny, Európa-bajnok:

Wojciech Pszczolarski (Lengyelország) 102
2. Kenny de Ketele (Belgium) 83
3. Stefan Matzner (Ausztria) 71
…17. Filutás Viktor 0

4 kilométeres egyéni üldözőverseny, Európa-bajnok:

Domenic Weinstein (Németország)
2. Ivo Oliveira (Portugália)
3. Claudio Imhof (Svájc)

nők:
kieséses verseny, Európa-bajnok:

Laura Kenny (Nagy-Britannia)
2. Anna Knauer (Németország)
3. Jevgenyina Augusztinasz (Oroszország)

sprint, Európa-bajnok:

Darija Smeljeva (Oroszország)
2. Anasztaszija Vojnova (Oroszország)
3. Mathilde Gros (Franciaország)

korábban:
országúti:
mezőnyverseny, Európa-bajnok:

Marta Bastiannelli (Olaszország) 3:28:15 óra
2. Marianne Vos (Hollandia) azonos idővel
3. Lisa Brennauer (Németország) a. i.

-MTI-További hírek a Sport kategóriából