Kereket oldottak a brit ellenzéki pártelnök kétkerekűjével

Ellopták David Cameronnak, a brit Konzervatív Párt vezetőjének biciklijét szerda este Londonban, miután egy bolt előtt hagyta lelakatolva hagyta miközben bevásárolt -írja a brit közszolgálati médium, a BBC csütörtökön internetes oldalán.

A politikus a Portobello utca Tescójában vásárolt nyugat-Londonban, amikor megléptek “régi barátjával”. A Konzervatív Párt szóvivője szerint a politikust nagyon “bosszantják” a történtek.

“Ha bárki megtalálja a biciklimet, kérem jutassa vissza nekem” -nyilatkozta Cameron. “Interneten is bejelentettem a lopást, de nem igazán reménykedem.” -tette hozzá a politikus.

A Tesco szóvívője csak annyit mondott az esetről, hogy ” ugyan sajnáljuk David Cameron balszerencséjét, de nem tudunk a történtekről többet mondani.”

Tom Bogdanovich, A Londoni Biciklis Kampány vezetője azt állítja: ez az eset is azt mutatja, hogy szüksége van a brit fővárosnak biztonságosabb bicikliparkolókra. Ennek ellenére reméli, hogy ez nem veszi el a politikus kedvét a biciklizéstől.

David Cameron híres volt arról, hogy politikus létére biciklivel közlekedett Londonban. Három évvel ezelőtt híradós helikopterek követték, amint parlamenti ülésezés után hazabiciklizett nyugat-londoni otthonába.

A konzervatív honatya biciklije korábban már bekerült a hírekbe, miután állítások szerint a kerekező Cameront sofőrös autó követte aktatáskájával, annak ellenére, hogy biciklijével a környezetvédelemre kívánta felhívni a figyelmet a politikus.