Kerekesszékbe ültek az Olaj KK játékosai-Esélyegyenlõségi Hét kezdõdött Szolnokon

Esélyegyenlõségi Hét kezdõdött Szolnokon. A kirekesztés ellen indult programsorozat hétfõi nyitánya a Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub és a Törekvés SE vegyes csapatainak kerekes székes kosárlabda meccse volt.

Mondzinger Márk és Sonyák Béla játékosok , valamint Acsay Attila edzõ is kerekesszékbe ült hétfõn, hogy erõsítse a budapesti Törekvés SE csapatát. Az Olaj KK felnõtt csapatának kerettagjai játékukkal csatlakoztak az Esélyegyenlõségi Hét programjához..

A kerekes székes kosárlabdázók ugyanolyan pályán játszanak mint ép társaik, a palánk sincs alacsonyabban, de speciális székben ülnek, amelyet a versenyzéshez igazítottak. Ezekbõl a székekbõl néha kiugrottak egy-egy zsákolás erejéig az Olaj játékosai, akik vegyes csapatokat alkotva játszották végig a négyszer 6 percet Szolnokon.

A kosárlabda meccs a nyitórendezvénye volt annak az egész hetes programnak, amely a szegénységben élõkre, a testi-szellemi hátránnyal küzdõkre hívja fel a figyelmet. Jász-Nagykun-Szolnok megyében a mélyszegénységben élõk vannak a leghátrányosabb helyzetben, mondta Független Hírügynökségnek Nagyné Varga Ilona, az Esély Szociális Alapítvány vezetõje. A régióban két olyan kistérség is található, a tiszazugi és a tiszafüredi, ahol országos összehasonlításban is a legrosszabb körülmények között élnek az emberek.

A toleranciára figyelmeztetõ rendezvénysorozat vasárnap szabadtéri ünneppel zárul Szolnokon.