Kerekeire állították a felborult tűzoltósági darut

Kora estére sikerült a kerekeire állítani a Nemzeti Galériánál szerdán felborult tűzoltósági darut. A munkában egy magáncég 130 tonnás daruja, a tűzoltóság egy daruja és egy tűzoltósági műszaki mentő eszköz vett részt.

A felállított daru gémjét még vissza kell fordítani a helyére, ezután egy, a már a helyszínen lévő trélerrel elviszik a gépet.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a daru szerdán délután a Nemzeti Galériánál dolgozott, épp Munkácsy Mihály ládákban elhelyezett festményeit emelték az épületbe, amikor eddig tisztázatlan okból felborult a tűzoltóautó. A balesetben senki nem sérült meg, de két kormányőr autója és a díszburkolat is megrongálódott. A festményeknek azonban nem esett baja, mert a gép egy üres ládát emelt ki az épületből, amikor az oldalára dőlt. Az éjszaka a tűzoltók próbálkoztak a felállításával, de nem sikerült, viszont a daru nyitott gémjének utolsó két tagját vissza tudták húzni. A helyszínre csütörtökön délután érkezett egy magáncég 130 tonnás daruja az emeléshez.

Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy kora estére sikerült a kerekeire állítani a felborult szerkezetet. A 130 tonnás daru a felborult gép gémjénél fogva emelte, a tűzoltóság másik daruja és egy tűzoltó mentőszer csörlője pedig a gémet biztosította, hogy ne forduljon el emelés közben.

A művelet sikerült, ezután visszafordítják a gémet a helyére és egy a már a helyszínen várakozó tréler elviszi onnan – tette hozzá a szóvivő.

Címkék: ,