Egyperces

2015.08.18. 08:57

Zöld lámpát kapott a felfújható űrtorony

A Thoth Technology egy olyan speciális tornyot tervezett, ami 20-szorosa a világ jelenleg legmagasabb épületének. De minek?

A Thoth Technology egy olyan speciális tornyot tervezett, ami 20-szorosa a világ jelenleg legmagasabb épületének. De minek?Az ok - bármilyen hihetetlenül hangzik - a spórolás. Arra tervezték, hogy az űrhajósokat 19,9 kilométeres magasságba szállítsa és ott tudjanak a gépre szállni. A Kanadában épülő toronyban az űrhajók tankolni is tudnak - tehát mivel nem kell a Földre szállniuk, jelentős üzemanyag-megtakarítást tudnak elérni. Számítások szerint egészen pontosan 30 százalékot. Az óriási szerkezet több kisebb, felfújható darabból áll a szabadalom szerint. Az egyes részek pedig cellákból állnak, amiket gázzal fognak feltölteni.

Sok előnye van annak, ha ilyen magasságból startol az űrhajó. Az egyik például az, hogy az utazási élmény sokkal inkább fog hasonlítani a már megszokott repülőgépekéhez, így megint egy lépéssel közelebb kerülhetünk a polgári űrrepüléshez.

Az alábbi ábra jól szemlélteti, milyen magas is lesz az új építmény:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!