Helyi közélet

2014.03.24. 15:17

Interjú: Snilloc

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a tehetséges magyar producer Snilloc volt, aki beszélt friss megjelenéséről és jövőbeli terveiről is.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a tehetséges magyar producer Snilloc volt, aki beszélt friss megjelenéséről és jövőbeli terveiről is.

Szabi: Hogyan telt az elmúlt éved,melyek voltak azok a momentumok amelyek meghatározóak voltak számodra?

Snilloc: 2013. júliusában az angol deep house fenegyerek, East End Dubs - Summa Dis zenéjére készített remixem jelent meg az angol, Metroline Limited kiadónál – úgy bakeliten, mint digitális formátumban A kíváló feedbackeken túl olyan nevek tolták rendszeresen, mint Nick Curly, Chris Tietjen, Karmon vagy Tapesh.

Az év hátralévő részét pedig 80%-ban az otthon berendezett házi stúdiómban töltöttem illetve töltöttük. Ugyanis sokat foglalkoztunk egy másik projekttel is, melyben Nigel Snorterrel közösen dolgozunk egy picit eltérőbb műfajban. A CrossNineTroll-kénthallhattatok bennünket zenélni egyebek mellett a Balaton Soundon, B MyLaken, Bónuszon illetve idén majd a Hyperspacen is.

Szabi: Snilloc néven remek zenéket készítesz.Legutóbbi 800 Ep-den három track is napvilágot látott,amelyek azóta a Beatport TechHouse Top 100-ban landoltak. A Snilloc - Najah egészen a 23. pozícióban volt a listán. Mit kell tudnunke név alatti munkásságodról?

Snilloc: A névről csak azért ejtek pár szót, mivel nem gondoltam volna annak idején, hogy ez valakinek nem lesz egyértelmű. Miután 2011 januárjában megbeszéltük Begivel, hogy onnantól külön utakon folytatjuk zenei pályánkat, rá kellett jönnöm, hogy Collins-ból egészen pontosan 71 darab volt a nemzetközi elektronikus zenei életben. 2003-ban már ezt a nevet is egy elírásnak köszönhetem, melyet az első megjelenésem borítóján követtek el :). Ezért úgy gondoltam, hogy nem variálok sokat, egyszerűen visszafele írtam.Snilloc néven az első zenéim a kanadai Monique Speciale kiadón jelentek meg 2011. novemberében. A Lines EP egyik érdekessége hogy még a megjelenés elött Loco Dice játszotta rengeteget, de ami a legnagyobb elismerés számomra, hogy Marco Carola már több mint két éve pörgeti a mai napig rendszeresen.

Az említett EP után anno egyből érkezett is egy remix felkérés egy német kiadótól, és még abban a hónapban meg is jelent egy Sidney Charles & Sven Kerkhoff – House Witness átiratom a Variante Musicon, amely Tapesh és Maximiljan közös kiadója.

Még 2011-ben ezt követte egy újabb EP-m, az angol Metroline Limitednél. Ezeket a zenéket szintén olyan nevek játszották rendszeresen, mint Davide Squillace, Marco Carola, Okain, Andrea Oliva, stb.

Hirtelen azon kaptam magam, hogy elfogytak az év eleje óta megírt zenéim.

2012. januárjában szerencsére érkezett egy remixfelkérés, szintén a Sidney Charles és Sven Kerkhoff párostól. Viszont ebből a munkámból a kiadónak két változat is megtetszett, úgyhogy az egyiket márciusban, a másikat viszont csak decemberben adták ki.Az utóbbi bakeliten is megjelent és már szinte meg sem lepődtem amikor valaki küldött egy Carolavideot a Bpm fesztiválról.:).

Ezek után egy magyar kolléga, Smoke Sykes kért fel az Elisabethe c. zenéjének újraértelmezésére, mely a Kina Musicon látott napvilágot. Valamiért Carola ezt is „rongyosra” játszotta –Kellemes érzés volt nézegetni a videókat, ahol több ezer ember tombol erre a zenére olyan helyeken, mint az Amnesia Ibiza illetve a Monegros vagy Awakenings fesztiválok.

Ezt követte egy balszerencsés kiadványom a Wow! Recordingsen. A megjelenést ugyanis elfelejtettékreklámozniamit utólag (persze csak viccesen) magyarázok azzal, hogy a kiadó vezetője, Mar-T, az AmmesiaIbizaházigazdája :).

A 2012-es év utolsó megjelenése, pedig három saját zenét és egy nagy kedvencem, Leon remixét tartalmazó EP-m volt, amely Paul Rich kiadóján a Quartz recordson jött ki. A már megszokottnak számító Marco Carola mellett Lee Burridge, Nick Curly és Matthias Tanzmann is eléggé megkedvelték ezt a kiadványt.

2013-ban a már említett East End Dubs-nak készített remixem mellett készült még egy remixem, amire Mauro Picotto kért fel egy váratlan Twitter üzenetben. De ennek a munkának a megjelenését egyelőre még titkosan kezeli. (https://www.facebook.com/collins.aka.snilloc)

Szabi: Ahogy írtad, Nick Curly friss kedvencei között is megtalálható a "Najah", és Marco Carola is rendszeresen pörgeti a dalaidat,milyen érzés ezeket (meg)tudni?

Snilloc: Természetesen mindig nagy feltöltődéssel látok neki a „munkának” egy újabb ilyen video láttán.

Szabi: A német 8bit Records-nál volt legutóbb megjelenésed,mit lehet tudnunk a kiadóról,hogyan találtatok egymásra?

Snilloc: A 8bit Records Nick Curly és Gorge vezetésével működik évek óta nagyon komoly sikerekkel.

A tavalyi B My Lake fesztiválon írtam rá Nicora, hogy megköszönjem neki a támogatását, hogy rendszeresen játssza a zenéimet. Innentől fogva, folyamatosan kérte az uj zenéimet, és a másodiknál felajánlotta, hogy ha küldök még egy erős tracket, akkor „üdvözöl az 8bit csapatban”. Én novemberig még összehoztam egy zenét, amire rá is bólintottak Gorgéval.

Szabi: Tervek 2014-re?

Snilloc: Szeretném bepótolni a tavalyi kiesést a megjelenések terén. Nagyon jók a személyes visszajelzések az800 EP kapcsán, és úgy tűnik, hogy újabb állomások vannak láthatáron. De ezekről majd akkor ha valóra válnak.

Szabi: Köszönöm a beszélgetést!

Snilloc: Köszönöm a lehetőséget Szabi!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában