Zavaros ügyek

2020.05.21. 22:27

Szembeszállt a Jakab-féle Jobbik vezetéssel Varga-Damm Andrea

Pártja vezetésével szembeszállva nem adta vissza parlamenti mandátumát a Jobbik országgyűlési képviselője.

Pártja vezetésével szembeszállva nem adta vissza parlamenti mandátumát Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője írja a Magyar Nemzet.

Mint ismert, a Jakab Péter által vezetett Jobbik azért akarta megfosztani a parlamenti helyétől Varga-Dammot, amiért a javaslata alapján a párt frakciója megszavazta az állami megfigyelőrendszerről szóló törvényt. A jogszabály egyébként azt segíti elő, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok hatékonyan tudjanak fellépni a kibertámadások, a kiberterrorizmus ellen.

A politikusnő Facebook-posztjában kifejtette: vállalja a felelősséget a témafelelősként és szakpolitikusként meghozott szakmai döntéséért. A Jobbik elnöksége szerdán azt közölte: ha a képviselő 24 órán belül nem tesz eleget a kérésüknek, kezdeményezik kizárását a frakcióból. Szerdai éles hangú közleményükben esküszegőnek nevezték Varga-Dammot, és azért pedig még erősebben bírálták, hogy a Jobbik frakcióvezetésével szembe menve nem ismerte el, hogy hibázott, „helyette a megfigyelési törvényt bíráló választókat gyalázta a közösségi médiában, butának nevezve a szavazókat”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában