Ezt írtuk anno 1990-ben

2019.11.16. 07:30

Oda a miskolci tévéfesztivál

Szegényebb lett a város egy értékes művészeti rendezvénysorozattal.

Drónfelvétel Miskolcról

Fotó: Vajda János

A fővárosban rendezik meg 1990 áprilisában a tévéfesztivált, ezzel fontos rendezvényét veszíti el Miskolc. A kósza hírek után itt a bizonyosság: a Magyar Televízió székházában a plakátokon már a budapesti részvételre való jelentkezésre buzdítanak. Az Észak-Magyarország 1989. november 13-án arról ír: a szervezők nem szeretnének teljesen elszakadni Miskolctól, de hogy milyen kötődés maradhat a fesztivál és a város között, arról konkrétumokat még nem árul el a lap.

A megfáradás jelei

Nem akármekkora sorozat szakad meg most: Miskolc 1964 óta adott otthont ­film-, illetve tévéfesztiváloknak. Igen sok kisfilmes és tévés alkotó indult el innen a hírnév felé. Alighanem százaknak a pályáján jelentett fontos állomást Miskolc – teszi hozzá az Észak neves szakírója és kritikusa, a téma jó ismerője, Benedek Miklós. Azt sem titkolja: „az 1988-as tévés és az 1989-es filmes sorozat az alapos megfáradás és a teljes megújulás szükségességének jeleit mutatta”.

A főváros melletti döntés fontos érve lehetett, hogy így nem kell szállodai szobákat bérelni és műszaki berendezéseket utaztatni…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában