BOON Sziréna

2010.03.10. 16:48

A főnyomozó zsaru, aki musical színész

<p>Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi nyomozója, Albert Tamás szabadidejében a Musical Műhely Miskolc elnöke. A musical-megszállott zsaruval beszélgettünk.</p>

Albert Tamás immár tíz éve főnyomozó a megyei rendőrkapitányságon. És, hogy miként kezdődött a kapcsolata a musicallel?

„Hét éve beírattam kislányomat egy tánciskolába, majd néhány éve az egyik szereplő beteg lett. Én meg tettem egy olyan nagyvonalú kijelentést, hogy szívesen eljátszanám azt a bizonyos szerepet.” - meséli Tamás. „Azóta folyamatosan végigkíséri a mindennapjaimat a musical, ennek a műfajnak a varázslatos világa.”

Zeneszerző is

...majd tavaly valamikor jött az ötlet, hogy saját musicalt kellene írnia. Neki, a Musical Műhely Miskolccal.

„A No bárkája mellett döntöttünk, hiszen ismert bibliai történet az emberek körében, ám nem volt zenés műfajban igazán feldolgozva.” - árulja el az MMM elnöke. „Én írtam a darab zenéjét – százszor átírtam - , de a szövegkönyvet is legalább harmincszor átdolgoztuk. A darab két órás lett és 22-23 dal kapott benne helyet; rengeteg zenei műfajjal. A musicalben negyvenhárom szereplő, 8-43 éves korú játszik. Főleg lányok, mert nagyon nehéz fiú szereplőket találni.”

Jó tanácsokkal

Felmerülhet; mit szólnak a rendőr kollégák Albert Tamás merőben más, „zenés életéhez”?

„A kollégák először furcsállották a dolgot, de most már nagyon pozitívan állnak hozzá. Ha tudnak, ott vannak a nézőtéren, és nagyon jó tanácsokkal látnak el.”

Ősbemutató április 9-én

Április 9-én, pénteken 19 órától a miskolci Művészetek Házában a Musical Műhely Miskolc (MMM) társulata ősbemutatójára, azaz a Noé bárkája, avagy az özönvíz legendája című saját szerzeményű musical előadására már mi, kíváncsi nézők is ellátogathatunk. Sőt! Albert Tamásék azt tervezik, hogy nem csak a borsodi megyeszékhelyen szeretnénk bemutatni a musicalt, hanem a megyében, több helyen is.

(Juhász-Léhi István)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!