Friss hírek

2009.12.01. 08:44

Balassagyarmat kapta a legtöbb "önhikis" pénzt - Nógrád Megyei Hírlap

Balassagyarmat kapta a legtöbb támogatást az önhibájukon kívül hátrányos helyzetû önkormányzatok legutóbbi pályázatán. A tízmilliárd forintból gazdálkodó nógrádi városban 1,2 milliárd forint hiányzik a költségvetésbõl. Az ok: jóval több feladatot látnak el, s több intézményt mûködtetnek, mint a hasonló nagyságú városok - írja a Nógrád Megyei Hírlap.
Medvácz Lajos polgármestere közölte: szociális, egészségügyi és oktatási területen térségi központként nem csak a 16 ezer lélekszámú város lakosságát szolgálják ki intézményeikkel, ám ehhez nem kapnak elegendõ állami forrást. Befektetések híján pedig helyi adóbevételük sem számottevõ.
A Pénzügyminisztérium az idén 700 hátrányos helyzetû önkormányzat között 8,58 milliárd forintot osztott szét kiegészítõ támogatásként. A legutóbbi döntés nyomán 169 település jut összesen 1,34 milliárd forinthoz. A legtöbb pénzt, 149 milliót Balassagyarmat kapja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!