Friss hírek

2010.11.18. 18:00

Uzsorásokat fogtak el Ózdon

<p>Uzsorakamatra adott kölcsön a rendőrség gyanúja szerint kisebb-nagyobb összegeket egy négyfős társaság Ózdon. Évek óta ebből éltek. A rendőrség kedden fogott el két férfit és két nőt, egy család tagjait. A gyanú szerint 50 százalékos kamatra adták a pénzt, volt, aki két év alatt a kölcsönkért pénz negyvenszeresét fizette vissza. Aki nem fizetett, életveszélyesen megfenyegették. A négy ember előzetes letartóztatásáról csütörtökön döntött a Miskolci Városi Bíróság.</p>

Nem sokkal azután, hogy pénzt vett át egyik adósától, a kommandósok kedden elfogták a négyfős társaság fejét. Előkerült egy kézzel írott lista, amelyen becenevek mellett pénzösszegek állnak. A rendőrség házkutatás során több nyilvántartást, füzetet talált nevekkel, címekkel, pénzösszegekkel, valamint nyugdíjszelvények, illetve a pénzösszegek folyósítására szolgáló iratok mellett több, idegen személy nevére kiállított igazolványt is találtak.

Molnár Tamás, az Ózdi rendőrkapitányság hivatalvezetője a Független Hírügynökségnek azt mondta: amikor a segélyeket és egyéb támogatásokat fizették, az uzsorások már a postahivataloknál megjelentek, és a sértettektől követelték az általuk folyósított kölcsön visszaadását, természetesen kamatokkal növelve. A rendőrség szerint a társaság évek óta 50 százalékos kamatra adott pénzt.

Volt, aki 2008-ban harmincezer forintot kért kölcsön, és két év alatt több mint egymillió forintot fizetett vissza. A rendőrség szerint azért is felelniük kell, mert életveszélyesen fenyegették azokat, akik nem akartak fizetni. A négy ember előzetes letartóztatásáról a miskolci bíróság döntött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!