Hajdú-Bihar

2011.10.20. 14:04

Nézőpont: KrEsz-telenül

<em>Egész jól vezet – lepődött meg a vizsgabiztos anno, amikor hiba nélkül visszakanyarodtam a bázisra. Persze ő nem tudhatta, hogy tud az, aki a böszörményi dűlőutak világában edződött, ráadásul utánfutóval.</em> <strong>Barak Beáta jegyzete

Egész jól vezet – lepődött meg a vizsgabiztos anno, amikor hiba nélkül visszakanyarodtam a bázisra. Persze ő nem tudhatta, hogy tud az, aki a böszörményi dűlőutak világában edződött, ráadásul utánfutóval. Barak Beáta jegyzete

De a rutinos kormányost is érik meglepetések: lezúduló rakomány az előttünk lévő járműről, elütött állatok az úton, szétnézés nélkül kikanyarodó kerékpárosok, s persze olyanok, akik szembejönnek akkor is, ha már piros a lámpájuk. Nem is beszélve azokról, akik elektromos és rokkantjárművekkel merészkednek a főútra, hogy ott hússzal-harminccal guruljanak, habár az „úgyismegelőzlek”-típusúak is jobb, ha elkerülnek.

Itt az új lecke, és a frissen elkészült kerékpárút-hálózat Böszörményben: kedves biciklisek, előfordul, hogy önöknek is meg kell állni a kereszteződés előtt! Jobb ezt, s a többi szabályt is mihamarabb megtanulni. Bizony, még a legidősebbeknek is, majd az unoka segít, ha a KRESZ-ismeret ezidáig kimaradt. Ne az úttesten kelljen bizonytalankodni és kapkodni, hiszen ennek ellenére is előfordul, fiatallal is, hogy olykor lelök az a kerékpár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!