Nagyvilág

2011.12.01. 10:05

"Gasztronauták" - birkaszem juhfejben

New York, 2011. december 1., csütörtök (MTI/Reuters) - Főtt birkaszemhez fűlhetett a foguk az amerikai gasztronauták, avagy étekkalandorok klubtagjainak egyik őszi vacsorájukon.

New York, 2011. december 1., csütörtök (MTI/Reuters) - Főtt birkaszemhez fűlhetett a foguk az amerikai gasztronauták, avagy étekkalandorok klubtagjainak egyik őszi vacsorájukon.

 

A szervezet még csak ötéves és mindössze kettő taggal indult. Mára több mint ezren csatlakoztak hozzá, mindannyian New York-iak és Los Angeles-iek, azaz van még bőven verbuválási lehetőség az Egyesült Államok nagyvárosaiban, amivel élni is akar a klub.

A két "alapítóatya" 2006-ban New Yorkban határozta el, hogy a szokásosnál jóval egzotikusabb ételekbe is bele kéne kóstolni és kóstoltatni másokat valamennyire szervezett formában. A világháló sokat segített a gasztronauták klubjának bővülésében, bárki csatlakozhat hozzá - nem kellően edzett gyomrú is -, tagdíj nincs. A klub havonta tart vacsorákat, októberben például egy New Yorkban lévő jemeni étteremben falatozott 70-80 tagja. Itt került terítékre főtt birkaszem, amelyet juhfejben szolgáltak fel, azt is jól megpárolva.

Senkit sem kényszerítenek rendezvényeiken a klub vezetői még kóstolásra sem, nemhogy "maradéktalan" étkezésre - pláne repetázásra -, de persze bátorítanak mindenkit ízkalandra. A gasztronauták között akad bankártól művészig, újságírótól orvosig mindenféle "népség", legalább oly színes a tagpaletta, mint az étlaptár - jegyezte meg a The Daily Telegraph című brit lap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!