Helyi közélet

2012.11.19. 11:43

Naplókat keresünk a huszadik századból

Miskolc - A napló a közhiedelemmel ellentétben elsősorban nem különféle titkok lelőhelye, hanem a történész szemszögéből nézve egy rendkívül gazdag kútfő, forrásanyag a múlt megismerésére.

Miskolc - A napló a közhiedelemmel ellentétben elsősorban nem különféle titkok lelőhelye, hanem a történész szemszögéből nézve egy rendkívül gazdag kútfő, forrásanyag a múlt megismerésére. Segítségükkel az vizsgálható, hogy a huszadik század „kis embere” miként élte meg a napló által felölelt korszakot. Mit látott, mit gondolt, hogyan élte túl az egyes nagy történelmi eseményeket. A naplók arra adnak lehetőséget, hogy a „nem híres emberek” is bekerüljenek a történészek látókörébe, és saját hangjukon szólaljanak meg. Összegyűjtésük és megőrzésük nélkül azonban a naplók jórészt megsemmisülnek, mivel az utódok sokszor nem látnak azokban többet felesleges papírfüzeteknél, lomnál. Ezért is rendkívül fontos a megmentésük és a feldolgozásuk. Hiszen nemcsak a kerület, hanem az egész ország múltjának jobb megismeréséhez is hozzájárulnak!

Felhívás!

Kéziratos naplókat keresek a tudományos kutatásomhoz, amelynek célja, hogy a huszadik századot, különösen pedig annak első felének egy új perspektívából mutatása be.

Amennyiben kéziratos naplóról tudomásuk van, kérem segítsék kutatásomat és értesítsenek: a 30/ 824-52-14-es telefonszámon vagy a [email protected] email címen. Segítségüket ezúton is köszönöm.

Kunt Gergely, történész, egyetemi tanársegéd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában