Edelény hírei

2012.12.05. 10:42

Elkészült az edelényi belvárosi gyűjtőút

Edelény - Befejeződött az edelényi belvárosi gyűjtőút felújítása és kiszélesítése.

Edelény - Befejeződött az edelényi belvárosi gyűjtőút felújítása és kiszélesítése.Az uniós pályázati forrásból megvalósított beruházás révén a városközpontban csökken a zsúfoltság és a balesetveszély, de az új út a L’Huillier-Coburg kastély jobb megközelíthetőségét is biztosítja.

Tehermentesítés

A 147 milliós beruházáshoz az edelényi önkormányzat az ÉMOP-pályázaton 95 százalékos támogatást nyert el. A fejlesztés hozzájárul a városközpont tehermentesítéséhez a folyamatosan növekvő forgalomtól. Új járdákat, gyalogátkelőket és autóbuszöblöket alakítottak ki, melyek a közszolgáltatásokhoz jobb hozzáférést biztosítanak. Az új, akadálymentesített út a mozgáskorlátozottak, az idősek és a babakocsival közlekedő anyukák esélyegyenlőségét biztosítja. A város parkoló kapacitása is növekedett az újonnan kialakított parkolóhelyek létesítésével. A felújítás során új felfestést kapott az aszfalt, továbbá csapadékvíz-elvezető rendszert is kiépítettek.

A kivitelezést korábban egy időre megakasztotta, hogy kiderült: az melletti ingatlanok kerítését évtizedekkel ezelőtt nem az építési engedélyeknek megfelelően helyezték el. A római katolikus templom mellett nem is sikerült járdát kialakítani, mivel annak a kerítését még a múlt század negyvenes éveiben másfél méterrel kijjebb építették meg.

Molnár Oszkár polgármester (független) arra hívta fel a lakosság figyelmét, hogy megváltozott a forgalmi rend is. A gyűjtőutat keresztező Tóth Árpád és Császtai utcán közlekedőknek kell ezentúl elsőbbséget adniuk, az utóbbi pedig egy szakaszon egyirányú lett. A most befejeződött beruházás tulajdonképpen a jövőre induló, 700 milliós belvárosi rekonstrukció előszelének is tekinthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!