Képek: robbanás a Williams garázsában

Akt.:
Képek: robbanás a Williams garázsában
Nem sokkal Maldonado váratlan vasárnapi futamgyőzelme után robbanás történt az istálló ünneplőkkel teli garázsában. 16 ember megsérült az elharapózó tűzben.

A tűz valódi oka egyelőre még ismeretlen, de valószínűleg az egyik autó KERS rendszere robbant fel. – írta vasárnap este a formula.hu. A boxban dolgozókat evakuálták és a tűzoltók, valamint a mentők megkezdték a munkát. A hírek szerint egy szerelőt kórházba kellett szállítani. A tüzet szerencsére három percen belül sikerült eloltani.

A Force Indiás Otmar Szafnauer elmondta, a csapat egyik szerelőjét füstmérgezés miatt az orvosi központba kellett szállítani. A Williamstől szintén egy szerelő szorult orvosi ellátásra, sérülése egyenlőre nem ismert. A Caterham közlése szerint négy munkatársukat kellett a pályán lévő orvosi központba szállítani kivizsgálásra, egy esetben kisebb kézsérülést állapítottak meg, míg három esetben légzési problémák voltak. A Daily Mail brit hírportál viszont összesen 16 sérültről számolt be.

 

Fejvesztve menekültek

 

Nem sokkal később a következőkről számolt be a formula.hu: felocsúdni sem nagyon volt idő az eufórikus hangulatból, ugyanis, a garázs hátsó falát alkotó paraván mögött tûz ütött ki. Állítólag egy KERS-zárlat vezetett a tûzhöz, amely átterjedt egy kiürült üzemanyagtöltõ berendezésre is, így olyan heves fekete füstköd keletkezett, hogy látni is alig lehetett a Circuit de Catalunya boxutcájában, célegyenesében és garázsaiban. A tömeg – Maldonadóval, Sennával, Williams-szel és a csapat összes vezetõ személyiségével együtt fejvesztve menekült, s az első értesülések szerint nem történt komolyabb sérülés.

A képeket ITT nézheti meg >>>

A csapat későbbre ígért hivatalos tájékoztatást, azonban információink szerint a Force India és a Caterham egy-egy munkatársát füstmérgezéssel, a Williams néhány szerelõjét pedig szintén füstmérgezéssel és kisebb égési sérülésekkel szállították a pálya kórházába. A csapat garázsa környékén jelenleg a tűzoltók és a rendőrök helyszínelnek, a paddock azon részét hermetikusan lezárták. Sir Frank Williams 2004 óta sokszor kilátástalan helyzetben várta, hogy egy napon újra gyõzelmet ünnepelhessen. Ez most be is következett, de a 70 éves szakvezet-legenda biztosan nem ilyen ünneplésről álmodott.
Forrás: formula.hu