Kényszerintézkedést alkalmaztak a kannabiszt rejtegető gyanúsítottakkal szemben Miskolcon

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Miskolc – A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája személyi szabadságot érintő kényszerintézkedést alkalmazott azzal a két férfival szemben, akik a gyanú szerint jelentős mennyiségű kábítószert tartottak maguknál.

A rendelkezésre álló adatok szerint Miskolcon egy erdős területen a mezőőrök intézkedtek az I. r. gyanúsítottal szemben, akinél ásókat, és két olyan zsákot találtak, melyekben hat darab befőttesüveg volt, tele zöld színű növényi ágvégződéssel. Az öt literes befőttesüvegek összesen több mint négy kilogramm kannabisz növényt rejtettek. Az intézkedést megelőzően társa, a II. r. gyanúsított elfutott a helyszínről a nála lévő fekete zsákkal.

A gyanúsítottakkal szemben kábítószer birtoklásának bűntette miatt indult büntetőeljárás. Tekintettel arra, hogy ez a bűncselekmény akár 10 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, a várható büntetés nagyságára figyelemmel tartani lehet a két férfi szökésétől, elrejtőzésétől. A bíróság elrendelte a büntetlen előéletű, fiatal felnőtt I. r. gyanúsított bűnügyi felügyeletét, mely időtartam alatt lakóhelyét nem hagyhatja el. Ezzel szemben a II. r. gyanúsított esetében a személyi szabadság csekélyebb korlátozásával járó intézkedést a bíróság nem találta elegendőnek, ezért őt egy hónapra letartóztatta.

A végzés az I. r. gyanúsított esetében jogerős, míg a II. r. gyanúsított és védője fellebbezett a bíróság döntésével szemben.