Kenyérfesztivál Zalaegerszegen, néptánc gála Nagykanizsán – Augusztus 20-ai programok Zalában

Programok sokaságával készülnek a Zala megyei települések augusztus 20-ára. Az államalapítás ünnepét sok faluban rendezvényekkel kötik össze. A hosszú hétvégén mindenki találhat kedvére való programot a megyében.

Zalaegerszegen már augusztus 19-én elkezdődik az ünneplés: vasárnap 18 órakor az Egerszegi Fúvószenekar térzenéjével indul a programsorozat a Szent István szobornál. Hétfőn a Falumúzeumban 10 órától kenyérfesztivált rendeznek. Lesz termékbemutató, a kenyérsütés történetét bemutató kiállítás, kézműves játszóház, este hat órától pedig vásári komédia. A “Legjobb kenyeret sütő háziasszony” címet 15 órakor adják át.

Nagykanizsán augusztus 20-án az Olajbányász Fúvószenekar térzenéjére ébredhetnek a városlakók, majd a Deák téren zászlófelvonással veszi kezdetét a nemzeti ünnep. Felavatják a felújított Hevesi Sándor Művelődési Központot, ahol 11 órakor fotókiállítás nyílik, majd a Pécsi Balett művészei ünnepi díszelőadást tartanak. Délután az Erzsébet téren néptánc gálával folytatódik a program, az ünnepet tűzijáték zárja.

Letenyén a Kastélypark lesz az ünnepség helyszíne, ahová gyerekprogramokra és kulturális műsorra várják az érdeklődőket. Hévízen dr. Habsburg Ottó, a Páneurópai Unió elnöke szobrot avat, Keszthelyen burgonyafesztivált tartanak a Balaton-parton.