Kenyában őrizetbe vették az Obama-ellenes bestseller íróját

Kenyában őrizetbe vették és a Bevándorlási Hivatal épületében tartják fogva egy Amerikában bestsellerré vált, Obama-ellenes könyv szerzőjét. Jerome Corsi “Az Obama-nemzet” című kötetben hevesen támadja a demokrata-párti amerikai elnökjelöltet.

A kenyai főváros rendőrségének egyik vezetője, aki nevének elhallgatását kérte, azt mondta, hogy Corsi őrizetbe vételének semmi köze a könyvhöz vagy annak tartalmához. “A beutazási papírjaival van gondunk”, fogalmazott a rendőrtiszt, de ennél többet nem árult el.

Barack Obama néhai apja kenyai volt és a demokrata-párti elnökjelöltnek sok rokona él a kelet-afrikai országban. Nem utolsósorban ezért is rendkívül népszerű Afrika-szerte.

Corsi azért érkezett Kenyába, hogy legújabb könyvét népszerűsítse. Előzetesen azt nyilatkozta, hogy a könyvben “súlyos titkokról rántja le a leplet, amelyek összefűzik Obama szenátort és egy sor kenyai kormánytisztviselőt”. Arra is célzott, hogy amennyiben Obama győz a novemberi amerikai elnökválasztáson, biztosra vehető, hogy hamarosan hatalomátvétel lesz Kenyában.

A könyv kiadója szerint “a szerző azt taglalja, hogy egy lehetséges Obama-elnökség szélsőbaloldalisága miért gyengítené és osztaná meg az Egyesült Államokat, vagyis miért kell Obamát legyőzni – és hogyan lehet ezt megtenni”.

A “Balos politizálás és személyi kultusz” alcímű könyv Amerikában augusztus elején jelent meg és állítólag nagy siker.

Jerome Corsi 2004-ben szerzett hírnevet magának, a “Parancsnoklásra alkalmatlan” című könyv társszerzőjeként. Ebben az akkori demokrata-párti elnökjelölt, John Kerry vietnami háborúval kapcsolatos szavait és tetteit kárhoztatta. Sok szakértő szerint a könyv jelentékenyen hozzájárult ahhoz, hogy George W. Bush győzni tudott Kerry ellen.