Kenusokat kellett menteni, más gondot a vihar nem okozott

Egy dunai homokpadon rekedt kenus társaságot kellett kimenteni hétfőn kora hajnalban a tűzoltóknak Szobnál. A 11 ember a vihar miatt kormányozta a kenukat a folyóban lévő homokpadra, majd mobiltelefonon segítséget kértek a tűzoltóktól. A zátonyra futott társaságot végül a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság motorcsónakjával mentették ki. Az esti és éjszakai vihar egyébként különösebb károkat nem okozott az országban.

Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a vasárnap este és éjszaka érkezett vihar nem okozott komolyabb károkat az országban. Az elöntött pincék és kidőlt fák miatt összesen csak 54 helyre kellett tűzoltót hívni. Ebből 12 eset Pest megyében, 11 Budapesten történt.

A vihar miatt éjszaka néhányan a Dunán bajba kerültek, kenujukkal az időjárás miatt egy a víz közepén álló homokpadra csúsztak, de azután nem mertek kievezni a partra. A váci tűzoltókhoz hajnali fél egykor érkezett a hívás, a bajbajutottak segítségére a fővárosi tűzoltók siettek motorcsónakon. Kiderült, hogy a 11 ember a kenukkal a homokpadon akarta kivárni a vihar végét, de mivel az tovább tartott, mint gondolták és a hullámzás is erős volt, ezért megijedtek és ezért kértek segítséget. A tűzoltók összesen tizenegy embert hozott ki a zátonyról és kivontatták a kenukat is. Senkinek nem esett baja – tette hozzá Szentes György.Sporthírek