Kenőpénzt kért a hajdúsámsoni fideszes polgármester-jelölt?

Kenőpénzt kért egy önkormányzati ingatlanvásárlási ügyben a Fidesz hajdúsámsoni polgármester-jelöltje – állítják az eladásra kínált épület tulajdonosai. Az ügy kapcsán azt kérik a Fidesztől, hogy vonja meg a támogatást Máthé Attila Gyulától. A felhíváshoz több mint 160-an csatlakoztak, és petíciót adtak le a Fidesz hajdúsámsoni panaszirodáján. A rendőrség vesztegetés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A meggyanúsított jelölt közben rágalmazásért feljelentést tett.

Vonja meg a Fidesz a támogatást hajdúsámsoni polgármester-jelöltjétől, Máthé Attila Gyulától, mert nem méltó rá, és arra sem, hogy a várost vezesse – ezt szeretnék elérni hajdúsámsoni Fidesz-szimpatizánsok. A 161 aláírást tartalmazó petíciót hétfőn délelőtt adta át a kormányzó párt panaszirodáján Varga Andrea, az akció szervezője. Az asszony azt állítja: tőle és szomszédjától Máthé Attila Gyula, aki jelenleg a város alpolgármestere, egy-egy millió forint kenőpénzt kért azért, hogy felajánlott lakásukat az önkormányzat megvásárolja, és azt orvosi rendelőnek, gyógyszertárnak átalakítsa.

Varga Andrea az előzményekről elmondta: egészségház kialakítására keresett megvételre ingatlanokat a hajdúsámsoni önkormányzat. Vargáék egy kétlakásos ikerházban laknak és a másik tulajdonossal együtt felajánlották lakásukat. Ekkor megkereste őket Pinkovai Elek – akkor még fideszes – önkormányzati képviselő azzal, hogy 1-1 millió forintot kell átadniuk az alpolgármesternek, és akkor a testület elé terjeszti az ajánlatot. Ők azonban erre nem voltak hajlandóak. Az asszony hozzátette: szomszédja Pinkovai Elek lánya. Miután egyikük sem volt hajlandó kenőpénzt adni, végül nem is került terítékre az ingatlan megvásárlása.

Úgy tudni, hogy Varga Andrea bejelentése nyomán vizsgálat indult a rendőrségen, az érintettek elmondása alapján Varga Andreát szeptember 13-án, Pinkovai Eleket pedig 23-án tanúként hallgatták ki a rendőrségen az ügyben.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon érdeklődésünkre Vezendi Jánosné szóvivő azt mondta, hogy feljelentés-kiegészítést követően nyomozást rendeltek el vesztegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt. Az ügyben jelenleg nincs gyanúsított.

Máthé Attila Gyula nem kívánt reagálni a vele kapcsolatos állításokra, helyette egy nyilatkozatot adott át, amelyben közli Pinkovai Eleket és Varga Andreát hivatalos személy elleni rágalmazás miatt feljelentette a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészségen.
hirdetés


hirdet�s