Kenézlő hatalmas lehetőség előtt áll

Akt.:
Az egykori híd egy archív felvételen
Az egykori híd egy archív felvételen
Kenézlő – Kenézlő a település jövőjét meghatározó esemény előtt áll, ugyanis lehetőség nyílt arra, hogy az 1930-ban megépített, majd 1944. október 2-án 21 órakor a II. világ­háborúban a németek által felrobbantott Kenézlő–Balsa Tisza-híd újra megépülhessen – tudtuk meg Hunyadi Tibortól, a település polgármesterétől.

– Az elmúlt 25 évben többször reménykedhettünk abban, hogy ismét megnyílhat az út a Tisza másik oldalára és megszűnhet „bezártságunk”, mely az elmúlt 70 évben a Bodrogzug fokozatos népességcsökkenéséhez, gazdasági elmaradottságához, elnéptelenedéséhez és elzártságához vezetett – mondja Hunyadi Tibor.

A híd újjáépítésével közvetlen összeköttetés jöhet létre Nyíregyháza—Sárospatak—Sátoraljaújhely között. A híd újjáépítése Kenézlő település érdekeit szolgálná, lehetőség nyílna a gazdasági fejlődésen túl az élet számtalan más területének fejlődésére is. A településnek fontos lenne minél több embertől egy támogató nyilatkozat személyesen, levélben vagy e-mailben az onkormanyzat@kenezlo.hu e-mail címre. A nyilatkozat a http://www.kenezlo.hu internetes oldalról is letölthető.

ÉM