rudabányai késelés

2020.04.24. 19:00

Letartóztatta a bíróság a rudabányai késelés gyanúsítottját

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a nőnek, aki április 22-én többször megszúrta ismerősét Rudabányán.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított és a sértett ismerték egymást, a sértett férfi már korábban is többször kereste a nő társaságát. Szerdán a sértett ismét megjelent a gyanúsított által lakott utcában, ami miatt a gyanúsított zaklatott lett. Magához vett egy 16 cm pengehosszúságú kést, kiment az utcára, miközben azt kiabálta, hogy megöli a sértettet. Vitatkoztak, dulakodtak, majd a nő öt alkalommal megszúrta a férfit. Két szúrás a sértett hasát, három a vállát érte, melyek következtében a sértett életveszélyes sérülést szenvedett. A gyanúsított a kést az udvari wc-be rejtette, majd bejelentést tett a rendőrségen, miszerint a sértett megtámadta őt, majd saját maga ellen fordult.

A gyanúsítottal szemben emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárás. A járásbíróság a nő letartóztatását rendelte el, mert álláspontja szerint a kiszabható 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés büntetés miatt tartani lehet a gyanúsított szökésétől. Ezen kívül a bíróság szerint feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított a tanúkat befolyásolná, veszélyeztetve ezzel a bizonyítást.

Az ügyész tudomásul vette a döntést, a nő és védője azonban fellebbezett, így a végzés nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában