Kémiatáborba hívták a tiszaújvárosi gimiseket

Akt.:
A kémia izgalmas világával ismerkedhettek a diákok
A kémia izgalmas világával ismerkedhettek a diákok - © Fotó: MPK
Tiszaújváros – Kémiatábort szervezett a MOL Petrolkémia Zrt. a Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium tanulói részére.

A háromnapos program során a diákok kémiai kísérleteket folytathattak, megismerhették a kémia hétköznapi felhasználási lehetőségeit és a vegyipar alapjait, valamint a vállalat üzemeiben is látogatást tehettek.

A MOL Petrolkémia idén először, hagyományteremtő szándékkal szervezett kémia­tábort tizenkét tiszaújvárosi gimnazistának 2017. július 4–6. között. A vállalat célja az volt a nyári táborral, hogy felkeltse a diákok természettudományos érdeklődését, és megismertesse Magyarország legnagyobb vegyipari komplexumának mindennapjait.

„Ez a tábor jó lehetőség volt arra, hogy a diákok betekinthessenek a kulisszák mögé. Emellett a gyerekek pályaorientációját is szeretnénk támogatni: megmutatjuk, mennyire sokrétű a kémia és a vegyészet világa, valamint, hogy mennyi lehetőség tárul fel előttük, ha ezt a területet választják” – mondta Huff Zsolt, a vállalat vezérigazgatója.

A kémiatábor a vállalat oktatási szerepvállalásának fontos része, hiszen elkötelezett az utánpótlás-nevelés mellett. Az elkövetkező 15 évben ugyanis több mint 4,5 milliárd dollár értékben fog beruházásokat végrehajtani a MOL, részben Tiszaújvárosban. Ez pedig azt jelenti, hogy új munkatársakra lesz szükség a közeljövőben. Ezért a MOL Petrolkémia együttműködik a régió több középiskolájával és felsőoktatási intézményével, valamint saját munkatársait is folyamatosan képzi.

Szeptembertől új duális vegyésztechnikus-képzést is indít a Debreceni Szakképzési Centrum Vegyipari Szakközépiskolával, illetve villanyszerelő-képzést a Szerencsi Szakképzési Centrum Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Szakgimnázium és Szakközépiskolájával közösen, biztosítva az ott tanuló diákok számára a gyakorlati oktatás feltételeit.

ÉM