Kémia szertár gyulladt ki a Nyíregyházi Főiskolán – 1500 diáknak kellett elhagyni az épületet

Négy embert megfigyelésre kórházba vittek, körülbelül 1500 diáknak pedig ideiglenesen el kellett hagyni a Nyíregyházi Főiskola épületét, mert szerdán kora délután tűz ütött ki az alagsori kémia szertárban. A tüzet a tűzoltók kézi porral oltókkal oltották el. Valószínűleg azért keletkezett a tűz, mert leszakadt egy polc és a rajta lévő vegyi anyagok összekeveredtek.

Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a főiskola épületébe délután két órakor hívták a tűzoltókat. Addigra a tűzriadó terv alapján a bent tartózkodó körülbelül 1500 diák elhagyta az épületet. Az alagsorban egy kémia szertárban keletkezett tűz, valószínűleg azért, mert leszakadt egy polc és összekeveredtek a rajta lévő vegyszerek.

A helyszín miatt 7 tűzoltóautó és egy vegyi felderítő kocsi vonult ki, összesen 30 emberrel. A tüzet porral oltókkal eloltották. A mérések klórgáz jelenlétét jelezték. A tűz keletkezésekor az alagsorban tartózkodó négy dolgozó később rosszullétre panaszkodott és ezért megfigyelésre kórházba vitték őket. A diákok a szellőztetés után térhetnek vissza az iskolába.