Kemény volt a svéd acél

Debrecen – Hatalmas várakozás előzte meg a DVSC-TEVA –Elfsborg Bajnokok Ligája összecsapást, ennek megfelelően telt ház fogadta a csapatokat az Oláh Gábor utcai stadionban. A hangulatról csakis felsőfokon lehetett beszélni, óriási hangorkán közepette kezdődött a találkozó.  

Bekeményítettek


Némileg a meglepetés erejével hatott, hogy Sándor Tamás csak a kispadról figyelhette társai játékát, ugyanis ugyanaz a Loki kezdett, amelyik a Győr ellen kifutott a pályára.

Az már az első sípszó után kikristályosodott, hogy megfogadták a svéd újságírók tanácsát a skandináv gárda játékosai, valóban „disznó módon” kezdték a meccset a vendégek, rengeteget ütköztek szabálytalanul és nem nagyon akadt olyan párharc, hogy egy-egy „tüskét” ne szúrtak volna oda a hazaiaknak.

De a debreceniek felvették a kesztyűt és a ritmust, s a nagyiramú találkozó első részében több ígéretes akciót is vezettek Miroslav Beránek tanítványai. Főként a Loki bal oldala volt elemében, Dzsudzsák Balázs több alkalommal is igazolta, miért tartottak tőle a svédek, ám a lehetőségek közül egyszer sem rezdült meg az Elfsborg kapujának hálója. Már a szünet előtt cserélnie kellett a hazaiak szakmai stábjának, ugyanis Dombi Tibor megsérült, helyére Tobe állt be.

Felőrlődtek

A hazai szurkolók bíztak benne, hogy a kedvencek a szünet után nagy lendülettel vetik bele magukat a csatába; a küzdelem és az akarat meg is volt, ám a kidolgozott helyzetek és a várva várt gól(ok) csak nem akartak jönni. A svéd védelem – ugyanúgy ahogy az első félidőben – nagyon magabiztosan állt a lábán és az idő előre haladtával már jóval a 16-osuk előtt megállították a debreceni próbálkozásokat.

A félidő derekától kezdve a sok ütközés és a nagy iram teljesen felőrölte a Loki erejét, ennek következtében egyre több volt az eladott labda, illetve a biztonsági passz, amivel egy tapodtat sem haladt az ellenfél kapuja felé a DVSC. Ráadásul Elfsborg nem elégedett meg a gólnélküli döntetlennel, hanem egy ellenakció végén sakk-matt helyzet után bevették Balogh János kapuját. A hajrában becsülettel próbálkozott a Loki, Rudolf Gergely révén lehetőségek is adódtak a hazaiak előtt, ám egyenlíteni nem sikerült. A hazai pályán elszenvedett 1–0-s vereség azt jelenti, hogy a DVSC-TEVA csapatának jövő héten szerdán hatalmas bravúrt kell elérnie Borasban, hogy bejusson a BL selejtező harmadik körébe.

Vélemények

Bernáth Csaba: – Amit magyar pályákon nem nagyon szoktunk meg, azt az Elfsborg megmutatta, azaz milyen egy igazán szervezett csapat ellen játszani – ennek tulajdonítható, hogy nagyon kevés helyzetet alakítottunk ki. A nagy iram és a rengeteg ütközés miatt elfáradtunk a meccs végére, ezért volt annyi pontatlan átadás a játékunkban. Hátrányba kerültünk, de mi is képesek vagyunk idegenben gólt lőni és ha ezt a meccs elején tennénk, akkor bármi előfordulhat a visszavágón.

Herczeg András: – Tisztában voltunk vele, hogy egy szervezett csapat ellen kell játszanunk, ennek tudatában készültünk fel, ám nem sikerült helyzeteket kidolgoznunk és az átlövések sem sikerültek. Nehéz helyzetbe kerültünk a vereséggel, de idegenben is képesek vagyunk gólt rúgni, azaz nem lefutott még a párharc.

Szilágyi Sándor: – Tudtuk, hogy egy masszív gárda ellen kell bizonyítanunk, de sajnos nem hoztuk azt, amit tudunk, az erényeinket nem tudtuk megcsillogtatni, ezért kerültünk hátrányba. De nem adjuk fel!

Kapcsolódó anyagok:

  • DVSC-Elfsborg élő közvetítés
  • Dombi Tibi sérülése nem súlyos
  • DVSC-TEVA – Győri ETO 2-0


  • További hírek a haon-sportoldal kategóriából

    Sporthírek