Keller László: Jogállamhoz méltatlan az ügyészség eljárása

Az MSZP-s Keller László a jogállamisághoz méltatlannak tartja ügyében a vádhatóság eljárását, és szerinte az ügyészség a jobboldali médián keresztül üzengeti neki. A volt államtitkár pénteki közleményében emlékeztet: 2011. január 10-én nyújtott be kizárási indítványt. Ebben azt kérte, hogy az ellene folyó nyomozásból zárják ki Polt Péter legfőbb ügyészt, a Legfőbb Ügyészséget, Keresztes Imre főügyészt, valamint a Központi Nyomozó Főügyészséget. Az indítványt azonban a mai napig nem bírálták el.

A kizárási indítványt azért nyújtották be, mert a volt államtitkár munkatársát felmentő ítélettel zárult az ugyanebben az ügyben indult büntetőeljárás, illetve Keller László pert indított a Legfőbb Ügyészséggel szemben, melyet a Legfelsőbb Bíróságon jogerősen meg is nyert. A bíróság ügyészséget elmarasztaló ítélete után kizárt, hogy Keller Lászlóval szemben a nevezett személyek és szervezetek tárgyilagosan és elfogulatlanul tudnának eljárni – olvasható a közleményben.

Keller László sajnálatosnak tartja, hogy az ügyészség szerinte még mindig csak azt üldözi, aki az ingyen vadászatoknak véget akart vetni, és futni hagyja azokat, akik az állami vagyont az ingyen vadászatokon keresztül dézsmálták.

A Magyar Hírlap írt arról pénteken, hogy heteken belül eldőlhet, vádat emelnek-e Keller László ellen. A Medgyessy-kormány közpénzügyi államtitkárát hivatali visszaéléssel gyanúsítja a Központi Nyomozó Főügyészség, jelenleg az ügy vádelőkészítő szakaszban van. A gyanú szerint Keller a pozíciójával visszaélve indított vizsgálatot egy Somogy megyei vadászat miatt. A volt államtitkár állítólag minden jogalap nélkül próbált adatokat megszerezni különböző hatóságoktól.Sporthírek