Kellemetlen, de utána gyorsabb lesz a vonat Miskolcon

Akt.:
Tiszai pályaudvar - illusztráció
Tiszai pályaudvar - illusztráció - © Fotó: Magánarchívum
Budapest, Miskolc – Műszaki problémák és baleset is okozhat óriási késéseket a felújítás alatt lévő vasútvonalakon.

Tovább folytatódik a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonal felújítása. Július 21. és szeptember 8. között a gödöllői és a turai állomáson, továbbá a Rákos–Pécel, illetve Tura–Hatvan közötti szakaszon zajlanak munkálatok.

Jelentős csúszások

A MÁV-Csoport korábban közleményben hívta fel a figyelmet, hogy a felújítás alatt számos vonat módosított menetrend szerint közlekedik, olvasóink azonban nem emiatt kerestek meg minket, hanem azért, mert az elmúlt hetekben a kiadott, átmeneti menetrendhez képest is jelentős csúszásokat tapasztaltak. Volt olyan, aki 30-40 perces késés miatt késett le hivatali ügyintézést a fővárosban, de olyan is akadt, aki több mint 90 percet várakozott a vonaton.

A módosított menetrendtől eltérő, hosszabb menetidő hátterében több minden állhat – ezt már Lőcsei Virág, a MÁV-Csoport szóvivője mondta kérdésünkre.

– A vonatok késhetnek akár baleset, műszaki hiba, kedvezőtlen időjárás és egyéb okok miatt is. Ilyen esetekben feltorlódnak a járatok, és a menetrend helyreállítása több órát is igénybe vehet. Konkrét példaként: augusztus elsején például egy kábelvágás okozott fennakadást, napközben több vonat hosszabb menetidővel közlekedett – részletezte.

A vasúttársaság szóvivője leszögezte, ilyen esetben a MÁV az utazóközönséget a fedélzeti-, illetve az állomási hangos utastájékoztatási eszközökön keresztül tájékoztatja az aktuális helyzetről.

– Emellett pedig a Mávinform a jelentősebb eseményekről sajtóközleményt is kiad, amelyet a honlapon és a Vonatinfó applikáción is közzétesz – tette hozzá Lőcsi Virág.

Ősszel is dolgoznak

A Budapest–Hatvan–Miskolc vasútvonal felújítása ősszel is tovább folytatódik, a legközelebbi menetrendi módosítás szeptember 9-től lesz érvényes. Lőcsei Virág azt mondta, a munkák alatt az utasok türelmét kérik.

– Tisztában vagyunk vele, hogy a megváltozott menetrend, és főként egy-egy havária sokaknak okoz kellemetlenséget, de szem előtt kell tartani azt is, hogy a felújítás befejezése után gyorsabbak, pontosabbak lesznek a vonatok – mondta a cégcsoport szóvivője.

ÉM-TÁ


Új színfolt a vasúton: Flirt motorvonatok az északi régióban is
Budapest, Miskolc - Vasúti komfortfejlesztések az északi régióban is. A MÁV-Start Észak-magyarországi régiót érintő fejlesztéseinek eredményeként Miskolc környékén jelentősen javult a vasúti kocsik minősége, egyúttal a szolgáltatás színvonala is. Felújított szerelvények A Budapest–Füzesabony–Eg...

Még dízelmozdonyokkal zajlik a vontatás. Bő másfél éven belül átveszik a helyüket a villamos mozdonyok
Borsod-Abaúj-Zemplén - Régi vágya válik valóra a zemplénieknek a vasúti pálya teljes felújításával. Az ország és a megye egyik legforgalmasabb, ezáltal legfontosabb vasútvonala, a Budapestről Miskolcon és Sátoraljaújhelyen át az országhatárig futó 80-as számú legneuralgikusabb része a Mezőzombor ...

Gyorsabb és késésektől mentesebb lett a vasúti közlekedés
Borsod-Abaúj-Zemplén - A mostani rekonstrukció révén a 120 kilométeres óránkénti sebesség elérése a cél. Az ország egyik legnagyobb forgalmát lebonyolító Budapest–Miskolc vasúti fővonal műszaki állapota hosszú esztendők óta közbeszéd tárgya. Egyik felől, mert egyre több a toldozni-foldozni való a...