Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk!

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is kellemesen telnek az ünnep napjai. Bár már nincs nagy hagyománya a locsolkodásnak, a pár napos pihenésnek mindenki örül.

Ki-ki megtalálja a számára legmegfelelőbb kikapcsolódást. És még az időjárás is kedvez a szabadprogramoknak, a kirándulásnak, a kikapcsolódásnak.

 

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!

 

Hagyományörző, falusi húsvét a Múzeumfalubankelet 16:14
Nyíregyháza – Gyönyörű időben és kiváló hangulatban telt a húsvét hétfő a Sóstói Múzerumfaluban, aki felkerekedett, és ellátogatott az ország második legnagyobb Múzeumfalujába egy igazi, vidám napot tölthetett el.

 

Kakaslövő játék Dadán kelet 13:28
Tiszadada – Hímzett, karcolt, berzselt, és viaszolt tojásokat is készíthettek azok az érdeklődő gyerekek, akik részt vettek a tiszadadai Tájházban, a napokban megrendezett hagyományőrző délutánon.

 

A feltámadás jelentőségekelet 10:58
Nyíregyháza-Borbánya – A feltámadás jelentőségére világított rá ünnepi liturgiájában dr. Janka György görögkatolikus lelkész a borbányai templomban, húsvét első napján.  

 

Nyuszifutás tizedszer Nyíregyházánkelet 16:52
Nyíregyháza – Jubileumához érkezett idén a népszerű nyuszifutás. Szombaton délelőtt tizedik alkalommal állhattak rajthoz kicsik, és nagyok, akik különböző távokat teljesítve kaphattak értékes ajándékokat.

 

Sakkversenyt rendeztek Nyíregyházánkelet 16:39
Nyíregyháza – Negyedik alkalommal rendezték meg szombaton a Jász-Plasztik Húsvét kupa névre keresztelt sakkversenyt Nyíregyházán, melyen öt megyéből, közel százkilencven gyermek vett részt.

 

Hiszünk és reménykedünkkelet 13:42
Krisztus valóban feltámadt, és végérvényesen megváltotta az emberiséget.

 

Mit csinál a hét végén Guzina “Zsóka”?kelet 12:07
Nyírbátor – Főznek, fújnak, festenek, templomba mennek, majd egy hatalmasat lakomáznak – dióhéjban így írható le a nyírbátori Guzina “Zsóka” és családjának hétvégi programja.

 

Pipiskét a húsvéti locsolóknak!kelet 16:08
Nyíregyháza – Néhány tipikusan húsvéti étel receptjét is közreadjuk, hátha még nem késő elkészíteni. Vendégváró húsvéti étel például a kemencében sütött sonka, melyhez főtt tojást adtak ecetes tormával.

 

Várható időjárás a közeli napokrakelet 16:03
Szombaton kora reggel még hűvös idő lesz, a nappali felmelegedés kissé mérséklődik, 14–17 fok körül alakul. A szél mérséklet északi. Vasárnap a szombatihoz hasonlóan alakul, a szél megszűnik.

 

Gyerekek okítottak a tojásfestés művészetérekelet 11:25
Napkor – Húsvéti kézműves-foglalkozásunk utolsó fejezetéhez érkeztünk. Szakítottunk az eddigi módszerrel, miszerint eddig a felnőttek találták ki és mutatták be a barkácsolás technikai részét.