Helyi közélet

2011.08.16. 09:21

Haladnak a korral Tibolddarócon

Tibolddaróc - Szeptemberben új számítóképek és interaktív táblák várják az általános iskolásokat Tibolddarócon.

Tibolddaróc - Szeptemberben új számítóképek és interaktív táblák várják az általános iskolásokat Tibolddarócon.A következő tanévben a fiatalok már azokat az informatikai eszközöket használhatják, amelyet egy pályázati forrásnak köszönhetően szerezhettek be. Elavult, régi számítógépparkja volt a tibolddaróci II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolának. A diákok már nem a kor követelményeinek megfelelő eszközökön tanulták a számítástechnikát. Ez most megváltozik, köszönhetően annak a közel kilencmillió forintnak, amelyet egy uniós pályázaton nyert el az önkormányzat – fogalmazott Ferenczi Antalné iskolaigazgató. - Ebből az összegből egy teljesen új számítástechnika termet rendeztek be, valamint négy további helységbe kerülhetett interaktív tábla. Emellett egy központi szerver, egy Wi-fi csomag, és öt laptop teszi teljessé a beruházást, amit a tanárok használhatnak az oktatás során.

Ferenczi Antalné hozzátette: a gyerekek számára többnyire otthon is biztosított a világháló használata, de legalább ennyire fontos, hogy az iskolában is haladni tudjanak a korral. Az igazgatónő szerint ugyanis egy másfélezer lélekszámú településen is azt a színvonalat kell nyújtani, mint egy városban. A diákok csak így indulhatnak majd egyenlő eséllyel a középiskolába. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában