Kelj fel, Laci! – jótékonysági kiállítás és aukció a Műcsarnokban

Kelj fel Laci! címmel nyílik kiállítás pénteken este a Műcsarnok mélyföldszintjén. A tárlaton több mint száz kortárs képzőművész alkotása látható. A kiállítást március 31-én egy jótékonysági aukció követi, melynek teljes bevételét Horváth László javára ajánlották fel a művészek.

A képzőművész és zenész Horváth László két éve bénult le, azóta kerekesszékhez kötötten él. A teljes gyógyulásához 10 millió forintra lenne szüksége.Horváth László támogatására tavaly júliusban rendeztek először segélykoncertet barátai. Akkor másfél millió forint gyűlt össze. A mostani akcióval a képzőművészek műveik felajánlásával szeretnének hozzájárulni Horváth László gyógyulásához.

A zenész-képzőművész a Független Hírügynökségnek elmondta, tavaly októberben kapta meg az első, őssejt-beültetéses kezelését a kínai Shenzenben. A teljes gyógyuláshoz azonban még további két alkalommal kell Kínába utaznia – tette hozzá Horváth László.

A Műcsarnok mélyfölszintjén látható kiállítás anyagát március 31-én szombaton délután négykor árverezik el. Horváth László kérdésünkre elmondta, bízik abban, hogy a jótékonysági aukció bevétele legalább egy részét fedezni tudja a további kezeléseknek.

Az aukcióra felajánlott képek virtuális katalógusa és információs bázisa a : www.ndr.hu/keljfellaci.com oldalon található.